top of page
nederlands_button.jpg

Gourmand wijnreizen

   

JoliSoleil kiest altijd voor goede lokale restaurants voor de lunches en diners op haar wijnreizen. We proberen de zogenaamde  tourist traps te vermijden. Soms vragen mensen ons expliciet naar een bepaald restaurant van naam. We proberen zo'n verzoek natuurlijk te honoreren.

Door de jaren hebben we heel wat chefs en sommeliers van "Sterren restaurants" persoonlijk leren kennen. Dat betekent niet dat wij altijd zo maar terecht kunnen; ook wij moeten reserveren. We kunnen vaak wel een beetje extra advies geven en net even de laatste puntjes op de "i" zetten. 

 

Om een wijngebied echt goed te leren kennen is het noodzakelijk om ook het lokale voedsel en de lokale eetgewoonten te leren kennen. Natuurlijk is het dan leuk en belangrijk om te ontdekken welke wijnen en gerechten als het ware bij elkaar horen. Zeg maar hoe ze het daar zelf doen..

In een Gourmand wijnreis doen we precies dat. We combineren het beste en meest bijzondere dat een regio te bieden heeft.. We laten u en ons verwennen door de "rock stars" uit de culinaire wereld.

Een Gourmand wijnreis kan een romantisch verwen-weekend zijn. Of even bijkomen in een midweek. Natuurlijk selecteren we pleziierige luxueuze 5 sterren hotels die het plaatje compleet maken.

 

Wilt u het beste op wijn en culinair gebied leren kennen wat Elzas, Bourgogne of Toscane  te bieden hebben, neem dan eens contact op.

In een 2-, 3- 4- of 5 daagse Gourmand wijnreis geniet u van:

  • alle lunches in een Michelin "Bib Gourmand" of "Ster restaurants"

  • bezoeken en proevrijen van de top wijngaarden in het gebied  (4 proeverijen per dag, 8 visites/proeverijen op een 3- daagse tour

  • at least one 5-course dinner with matching wines in a top Michelin * restaurant of the area.

  • Op zijn minst eenmaal een 5 gangen diner met bijpassend wijnarrangement in een Michelin * restaurant  

  • U zult diverser chefs en wijnmakers persoonlijk ontmoeten

We kunnen een 5-sterren hotel voor u boeken of u hierbij adviseren en assisteren in bijvoorbeeld:

  • Colmar of Strasbourg in de Elzas

  • Beaune of Dijon in Bourgogne

  • Siena of Florence in Toscane

In alle gebieden zijn ook prachtige resorts te vinden op het platteland 

bottom of page